Извънгабаритен транспорт

Извънгабаритен транспорт

Превозът на извънгабаритни товари е специализация на Вип Логистик ООД от основаването ѝ през 2006-та година. Фирмата разполага със специализирани разрешителни за България и Европа, което позволявате безпрепятственото пътуване на извънагабаритните товари и доставките им в срок до крайният клиент.

Компанията разполага със специални транспортни средства с товароносимост до 60 тона, опезпечаващи сигурността на транспортирания товар и ни дава възможност да предложим конкурентни цени. Вип Логистик има дългогодишен опит в спедиция и транспорт на всякакъв вид:

  • строителна техника
  • едра селскостопанска техника
  • производствено оборудване
  • нестандартни конструктивни елементи
  • други машини с извънредно голяма височина, дължина, или тегло

Когато се налага се осигурява и ескорт от конвой. GPS система позволява да се знае във всеки един момент къде се намира превозвания товар и да се поддържа връзка между офиса и шофьора.

Особености при превоз на извънгабаритни товари

Превозването на извънгабаритни товари е сложна материя, не на последно място защото този вид стоки и оборудване са много скъпи. Те трябва да се доставят невредими и навреме, тъй като всеки ден забавяне носи загуби и пропуснати ползи. Когато се транспортира строителна или селскостопанска техника, която е на колела или вериги, тя се качва на ремаркето по специални рампи, което спестява разходи за кранове и подемна техника. Как става това можете да видите в нашата галерия със снимки от превоз на различни извънгабаритни товари.

Режим за извършване на извънагабаритни превози

Относно превози в рамките на България, разрешителното за превоз на извънгабаритни товари по пътната мрежа се издава от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), като се съгласува от органите на "Пътна полиция". Срокът за издаване на такова разрешително е до 3 работни дни.

На разрешителен режим подлежат пътни превозни средства (ППС) надвишаващи обща маса 45 тона, както и тези с габарити: широчина – над 3.30 м., височина – над 4.30 м., и дължина – над 22 м. В случай, че височината на транспортното средство превишава 4,5 метра, разрешителното за транспорта се съгласува с НЕК, МТИТС и компания Железопътна инфраструктура. При тегло над 100 тона се изисква и протокол с график и точният маршрут на превоза, който се изготвя от експертна комисия и съответно отнема повече логистично време.

При избор на транспортните услуги на Вип Логистик ние ще се погрижим за цялостната спедиция на товара, за осигуряването на всички необходими разрешителни и протоколи, така че товарът Ви да пътува безпрепятствено.

Международен транспорт на извънгабаритни товари

В рамките на ЕС важат определени общи правила, както и специфични правила на отделните държави, примерно такива имат съседи на Гърция и Румния, както и Германия. Вип Логистик има опит с извършването на различни по сложност извънгабаритни превози в Европа и ще организира всичко необходимо вашият товар да пристигне в срок и невредим.

С лицензирани представителства в Унгария, Сърбия, Австрия, Германия, Италия, Швейцария, Франция и Белгия фирмата извършва международните превози надеждно, без да губи времето на своите клиенти.

Свържете се с нас на тел. 0889 303 633 за да изготвим оферта за вашият извънгабаритен товар.